Δωρεάν μεταφορικά από 35€
Free shipping from 35€
Αρχική|Προϊόντα|BESTSELLERS|Ο Αναπτυσσόμενος Νους

Ο Αναπτυσσόμενος Νους

42.40

Κωδικός προϊόντος: 978-960-7926-84-5 Κατηγορίες: , , Συγγραφέας:

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:

Μια μοναδική ξενάγηση στον θαυμαστό κόσμο του ανθρώπινου νου από τον πολυβραβευμένο Δρ Ντάνιελ Τζ. Σίγκελ.
Τι είναι νους, πώς αναπτύσσεται, πώς διαμορφώνεται και αναδύεται η προσωπικότητά μας μέσα από την αλληλεπίδραση εγκεφάλου και διαπροσωπικής εμπειρίας και πώς μπορούμε να προάγουμε την υγιή ανάπτυξη και την ψυχική ανθεκτικότητα.

Αυτό το επιδραστικό βιβλίο είναι μια έγκριτη παρουσίαση της προσέγγισης του Ντάνιελ Τζ. Σίγκελ στη διαπροσωπική νευροβιολογία μέσω της οποίας εμπνέει και δίνει τροφή σε κλινικούς, δασκάλους και μαθητές εδώ και πάνω από δύο δεκαετίες. Συνδυάζοντας έρευνες από πολλαπλά γνωστικά αντικείμενα, ο Σίγκελ προτείνει μια ρηξικέλευθη κατανόηση ως προς το τι είναι νους, πώς αναπτύσσεται και πώς μπορούμε να προάγουμε την υγιή ανάπτυξη και ανθεκτικότητα. Αναθεωρημένη και διευρυμένη, ώστε να συμπεριλαμβάνει μείζονες εξελίξεις στο πεδίο, η τρίτη έκδοση επανεξετάζει και ανιχνεύει τις βασικές υποθέσεις, ενσωματώνει πάνω από χίλιες νέες παραπομπές, αναδεικνύει νέα ζητήματα και εισάγει ένα κεφάλαιο σχετικά με την εμπειρία του ανήκειν και την ανάπτυξη της ταυτότητας.

 

Με απτά επιχειρήματα από την κλινική πρακτική και την καθημερινότητα, το βιβλίο καλεί τους αναγνώστες να εξερευνήσουν και να αναπτύξουν τον δικό τους νου και ιχνηλατεί την αλληλεπίδραση των στενών σχέσεων και των νευρωνικών διεργασιών από τη βρεφική ηλικία. Αποκαλύπτει πώς οι πρώιμες δυσκολίες προσκόλλησης μπορεί να οδηγήσουν σε προβλήματα μνήμης, αυτοοργάνωσης και ρύθμισης των συναισθημάτων. Εξετάζει επίσης τις επιπτώσεις στη νοητική κατάσταση των ενηλίκων, τη συναισθηματική ικανότητα, την ικανότητα αντιμετώπισης κάθε αντιξοότητας και την ψυχική υγεία.

 

Ο Σίγκελ τονίζει ότι ο νους εξακολουθεί να αναπτύσσεται καθόλη τη διάρκεια της ζωής μας, γεγονός πολύ σημαντικό για όσους δεν έχουν βιώσει βέλτιστες πρώιμες εμπειρίες. Αναλύει πώς η καλλιέργεια βαθύτερων σχέσεων με άλλους ανθρώπους και με τις δικές μας εσωτερικές εμπειρίες μπορεί να προαγάγει την απαρτίωση των εσωτερικών και διαπροσωπικών διεργασιών που βρίσκονται στον πυρήνα της ευημερίας και της ανθεκτικότητας. Η τρίτη έκδοση περιλαμβάνει νέες ή διευρυμένες αναφορές στη συμπεριφορική επιγενετική, το δίκτυο προεπιλεγμένη λειτουργίας του εγκεφάλου, την κοινωνική νευροεπιστήμη, ζητήματα πολιτισμού και φύλου, τη θεωρία του νου, τον Τροχό της Επίγνωσης, την επιστήμη της συνειδητότητας και πολλά ακόμη.

 

Αναγνώστες ποικίλων γνωστικών αντικειμένων –κλινική και αναπτυξιακή ψυχολογία, νευροεπιστήμη, ψυχιατρική, κοινωνική εργασία, συμβουλευτική, ανατροφή παιδιών, αυτοβελτίωση και εκπαίδευση– θα βρουν πολύτιμο συνοδοιπόρο στο βιβλίο αυτό. Άλλωστε, πολλοί καθηγητές εκθειάζουν το κλασικό πλέον έργο για τη χρησιμότητά του στη διδασκαλία αντικειμένων όπως η αναπτυξιακή ψυχολογία, η ανάπτυξη των παιδιών, η νευροεπιστήμη και η συμβουλευτική.

 

«Καλώς ήρθατε σε μια πνευματική γιορτή η οποία θα εμπλουτίσει και τη συναισθηματική ζωή σας. Ο Σίγκελ υφαίνει αριστοτεχνικά τις διεπιστημονικές γνώσεις για να μας προσφέρει μια επιστημονικά σχολαστική, βαθιά διαποτισμένη με βιωματικά νοήματα, κατανόηση του νου. Η τρίτη έκδοση αυτού του κλασσικού βιβλίου ενσωματώνει νέα ευρήματα από χιλιάδες πρόσφατες μελέτες και παράλληλα διατηρεί τον αναζωογονητικό ενθουσιασμό του πεδίου της διαπροσωπικής νευροβιολογίας που ο ίδιος ο Σίγκελ εγκαινίασε πριν από μία εικοσαετία. Επιβεβλημένο ανάγνωσμα για όσους ενδιαφέρονται για τον τρόπο που ο νους αναδύεται μέσα από την αλληλεπίδραση εγκεφάλου και διαπροσωπικής εμπειρίας.»
— Alicia F. Lieberman, PhD, Επίτιμη πρόεδρος στο Τμήμα Ψυχικής Υγείας Βρεφών του ιδρύματος Irving B. Harris και καθηγήτρια στο Τμήμα Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας (Σαν Φρανσίσκο)

 

«Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι πρόκειται για ένα μοναδικό και εξαιρετικό βιβλίο με θέμα την ανάπτυξη του παιδιού που έχει θέση στη βιβλιοθήκη κάθε θεραπευτή. Ο Σίγκελ εξηγεί με ενδελεχείς και διεξοδικές πληροφορίες την ανάπτυξη του κοινωνικού νου και του εγκεφάλου του παιδιού.»
— John M. Gottman, PhD, The Gottman Institute, Σιατλ

 

«Ο Σίγκελ παρουσιάζει μια επικαιροποιημένη τρίτη έκδοση ενός πονήματος που ήδη χρησιμοποιείται ευρέως. Διαφωτίζει τα νευρολογικά ερείσματα και τις κοινωνικές διεργασίες που καθιστούν τον άνθρωπο – με την αναζήτηση της διυποκειμενικής δέσμευσης – τόσο διαφορετικό συναισθηματικά από τα άλλα πρωτεύοντα. Κανένα βιβλίο εξ όσων γνωρίζω δεν διατυπώνει με μεγαλύτερη σαφήνεια, βήμα-βήμα, πώς αναπτύσσονται οι άνθρωποι αντιδρώντας στον περίγυρό τους και πόσο ποικίλα μπορεί να είναι τα αποτελέσματα αυτής της διαδικασίας.»
— Sarah Blaffer Hrdy, PhD, Ομότιμη καθηγήτρια Ανθρωπολογίας, Πανεπιστήμιο Καλιφόρνιας (Davis)

 

«Αυτό το περιεκτικό βιβλίο συνοψίζει τρεις δεκαετίες νευροεπιστήμης με πυρήνα τη μάθηση μαζί με άλλους ανθρώπους από τους πρώτους μήνες της ζωής μας, και διατυπώνει νέες ιδέες σχετικά με τον τρόπο ανάπτυξης του νου όταν ένα παιδί ευημερεί… Ο Σίγκελ εφιστά την προσοχή στον τρόπο με τον οποίο το βρέφος δεσμεύεται από τη γέννησή του να παίξει ρόλο στη ζωή μιας κοινότητας προσωπικοτήτων και τον τρόπο που τα συναισθήματα, το σώμα και ο εγκέφαλος κινούνται μαζί σε αναζήτηση της καλοσύνης και της σύνδεσης.»
— Colwyn Trevarthen, PhD, FRSE, Ομότιμος καθηγητής Παιδοψυχολογίας και Ψυχοβιολογίας, Πανεπιστήμιο Εδιμβούργου, Ηνωμένο Βασίλειο

 

«Η σπουδαιότητα του έργου του Σίγκελ αποτυπώνεται στο ενδιαφέρον, στον ενθουσιασμό και τη χαρά που η διαπροσωπική νευροβιολογία έχει φέρει στους ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο για περισσότερες από δύο δεκαετίες…
Οι αναγνώστες θα βιώσουν ένα υπέροχο πνευματικό και προσωπικό ταξίδι.»
— Louis Cozolino, PhD, Graduate School of Education and Psychology, Πανεπιστήμιο Pepperdine

Προσθήκη στα Αγαπημένα
Προσθήκη στα Αγαπημένα
Περιγραφή

ΜΑΛΑΚΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΜΕ ΑΥΤΙΑ

ΣΧΗΜΑ: 17Χ24 εκ.

ΣΕΛΙΔΕΣ: 800

Βάρος: 1,400kg